tiistai 27. elokuuta 2019

Kalassa Sallan Ja Savukosken rajalla 2

  

Osa 1
 
Nooh, onhan tämä vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan vai mitä?

Noniin. Tämänkertainen reissu alkaapi Inarista josta kaksi viikkoa putkeen koulun puitteissa retkeilleenä lähdin samantien ajeleen Savukoskelle päin isot hartsat silmissä kiiluen. Edeltävän viikon Pöyrisjärven pyöräreissun kalantulo oli niin käsittämätöntä ettei varsinaisesti harmittanut jos ei nyt kalaa kuitenkaan tulisi.
Kaverit pyytelivät ja anelivat, että olisin lähtenyt heidän mukanaan jäämerelle onkimaan viikonlopuksi (oli luvattu täysin tyyntä säätä mikä on siellä harvinaisuus), mutta pidin pääni ja lähdin kalaan minne pitikin. Sen verran hyviä (ja huonoja) kokemuksia tuli viime kerralla, että mieleni tekevi ja aivoni ajallevei sinne. Kavereilla jäämerellä oli ollut hauskaa ja olivat väsytelleet ISOA ruijanpallasta (jarru oli huutanut kurkku suorana vaikka oli väännetty niin tiukalle kuin mahdollista). Nooh, ehkä ensi kerralla.


Tuttu Portti

Mikäs siinä ajellessa, kun on nätti sää. Matka taittui joutuisasti ja kohta käännyinkin Savukoskelle vievälle tielle. Tätä pätkää en ollutkaan ajannut kuin keskitalvella pilkkopimeässä niin nyt näkisi minkälaista maastoa löytyy. Tieosuudet olivat pitkiä ja kumpuilevia. Mäkien päältä näkyi metsää niin pitkälle kuin näki. Kylät jokien varsilla olivat kuin wanhasta ajasta repäisty peltoineen/niittyineen kaikkineen. Täällä olisi mukava asua!


Tulistelua muutaman risun keittimellä

Savukosken ohitettua ei ollutkaan enään pitkä matka tutulle portille. Portti ylös ja alas ja matka jatkuu soratietä pitkin perille. Kamat reppuun (ja loput käsissä) taapersin joelle jonka otsalampun valossa ylitin. Yöksi oli luvattu rouheeta säätä joten laavun pystytin extratukevasti. Sitä rouheeta säätä ei sitten tullutkaan jotenka sain nukkua sitten rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti