tiistai 12. syyskuuta 2017

STP 1: Mahtipekonia

Matka pohjoiseen virallisesti alkoi! Lähtiessämme kuopiosta kello oli jo seitsemän illalla. Päätimme jatkaa niin pitkälle kuin vain jaksettaisiin. Huomenna olisi pari työhaastattelua joten oli hyvä päästä mahdollisimman pitkälle.
Kajaanin korvilla nälkä alkoi kasvamaan ja päätettiin pysähtyä kontiomäellä. Valitettavasti kontiomäki oli mennyt vasta hetki sitten kiinni joten nälän ja vitutuksen kasvaessa jatkoimme eteenpäin.

Hetki ennen rengasjanttereita.

Kontiomäen jälkeen huomasimme tienposkessa auton ja nuoria ihmisiä viittilöivän meille. Pysäytimme auton ja menimme katsomaan mikä on vialla. Heidän autostaan oli rengas hajonnut ja he olivat yrittäneet vaihtaa sitä puunrungoilla kampeamalla huonoin tuloksin. Onneksi takaboxista löytyi tunkki mallia "itsemurha-tunkki". Sillä he alkoivat autoa äheltämään. Ensivaikutelma perus nuorista vaihtui nopeasti kun huomasimme, että hehän ovat oikein rentoa ja hauskoja Kainuulaisia, samanlaisia kuin yksi KAinuuLAinen KAveRImme.  KALA KARI :DD easter egg Juteltiin niitänäitä. Kysyivät minne olimme matkalla. Kun vastasimme, että vaeltamaan niin nuorten käytös hiukan viileni: Heidän mielestään jo asuminen keskellä metsää Kajaanissa oli syvältä koska "ei täällä ole muuta kuin metsää". Itsemurhatunkilla tovin ählättyään kaverit huomasivat, että vararengas ei ollutkaan yhteensopiva auton kanssa. Se siitä sitten! He kiittelivät paljon ja me pääsimme jatkamaan matkaa.

Tällaista löytyi matkan varrelta

Aloimme olemaan epätoivoisa ruuansaannin kanssa jota helpotimme kahvi ja munkkitauoilla. Lopulta eteemme näyttäytyi ABC- joka oli auki. Vihdoin ja viimein! Tarjolla ei ollut muuta kuin hampurilaisia mutta se ei ollenkaan haitannut tässä tilanteessa.
Itseäni tosin ällötti sen rasvaisuus mutta kaverit eivät olleet moksiskaan. Tämän jälkeen tulikin hokema aina kun puhuttiin ruuasta, että "mahtipekoni mahtipekoni". Wilfred: käytiin siis mun muistaakseni. jos kaivan muistojani kuin Nätti jJussi konsanaan, enkä puhu paskaa heh-heh, niin me syöttiin ABC- kajaanissa -> BMW nuoret -> munkki kahvit pimeässä. sekä poliittisesti epäkorrektia jutustelua höystettynä pienillä rasisti vitseillä? Taivalkoskelle päästyämme päätimme, että tänne jäädään yöksi. Kaverit alkoivat vatvomaan hullunlailla, että minne jäädään yöpymään. Ensiksi päätimme mennä Raatteen tien museon luokse yötä. Sen sijainnin johdosta päätimme sittenkin etsiä toisen paikan. Tätä yöpymispaikkaa kaverit vatvoivat ties kuinka kauan ja meinasin menettää hermot. Lopulta päädyimme tekemään ns. "spurgumajoituksen". Taivalkosken neste-kylmäasenaa vastapäätä olevan järven rantaan. Vain yksi erätoveri + makuupussi ja alusta ja nukkumaan. Wilfred: Mä ja Lonewolf haluttiin mahdollisimman mukavan näköinen ja suojainen paikka ihmisiltä ja mikään ei meinannut olla ”tarpeeksi hyvä” :D) 

 

Ihan hienolla paikalla yöpyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti