tiistai 12. syyskuuta 2017

STP 2: Wanhaan aikaan.

Saman päivän aamu valkeni siitä vähästä mitä yöllä on taivalkosken korkeudella kesällä hämärtää.

 

Huimat kolme tuntia (yksi tunti enemmän mitä viime vuonna. Edistystä!!) nukuttuamme
suuntasimme matkan kohti Posiota missä oli ensimmäinen työhaastatteluni. Paikalle päästyämme huomasimme, ettei Lappilainen vieraanvaraisuus ollut hävinnyt yhtään minnekkään. Kaveritkin saivat kokea hämmennykseen asti vieraanvaraisuutta
 Juu tämä oli hieno kokemus, yrittäjä pariskunnan tila järven rannalla ja jäätiin lonewolfin kaa ulos pyörimään kun nuottis meni työhaastatteluun, parin minuutin kuluttua jo nainen huusi ” maistuuko kahvi? tulkaa sisälle”. Hetken toisia hämmentyneinä katsoimme ja mentiin sisälle kahvilla ja kysyttiin ootteko syöny vielä mitään? no ei ja niin saatiin aamupalaakin samalla ja tutustumis kierroksen ja paikka näytti kivalta. Täytyy poiketa joskus. 
Nokka kohti Rukaa jossa ostoksien ja pizzan yhteydessä oli toinen haastattelu. Vaikka Ruka alkaa olemaan "ns. "turistirysä"-tyylistä matkailua, niin sielläkin oltiin etelään verrattuna huomattavasti lämpimämpiä.

Historian havinaa ennen Rukaa posiolta päin tultaessa

Kemijärvellä luonnollisesti poikkesimme ihailemassa maisemia näköalatornista. Pohjoinen taivaanranta näyttäytyi uhkaavan sateiselta, juuri sellaiselta mitä pitkänajan sääennusteessa luvattiinkin.
Näky oli kutakuinkin samanlainen, kuin taru sormusten herrassa, missä hobitit katsovat mordorin suuntaan ja toteavat, että kyllä tuonne mennään :D

Täällä taas!

Kaupunign jälkeen satoikin sitten kokoajan, enemmän tai vähemmän. Vuotoksen kanavan kahvilassa taukoa pitäessämme satoi oikein erityisen paljon. Hirveästi silti moottoripyöräilijöitä euroopasta asti liikenteessä. Olivat matkalla keskieuroopasta aina Nordkappiin asti. Onnea vaan matkaan, tässä säässä. Nuottakuninkaan nukkuessa satoi niin paljon ettei meinannut nähdä eteenpäin ollenkaan.


Saariselän jälkeen meillä olisi ollut mahdollisuus kääntyä oikealle vievälle soratielle mikä olisi viennyt aittajärven pysäköintipaikalle. Ja gps sanoi, että sitä kautta olisi ajanut aittajärvelle ”vaan” 1h.50min. No toista reittiä pitkin menikin se 3h Päätimme kuitenkin mennä Ivalon kautta, että saisimme tankattua tankin täyteen polttoainetta. Ivalon "kaupungin" jälkeen pääsimme melkein suoraan rajajooseppiin vievälle tielle.
Katselimme karttaa etsiessämme Aittajärvelle vievää soratietä. Ajoimme kuitenkin ohi jonka jälkeen kiivaan sananvaihdon ja demokraattisen äänestyksen jälkeen ajoimme raja-asemalle muuttuneiden suunnitelmien takia. Kavereiden harmiksi (ja minun riemuksi) raja-asema oli sulkeutunut ajat sitten. Tässä oli tunteet erittäin pinnassa, mutta bromance voitti. -> voit poistaa tuon mutta naureskelen itse hervottomasti tuolle lauseelle nyt :D:D

 Fiilis pähkinänkuoressa

Suunnitelmat siis palautuivat ennalleen. Kaivoin kuitenkin GPS:än takakontista (ja samalla häviti kameroiden vara-akut, fuufuu) varalta ettemme taas ajaisi ohi.
Soratie löytyi ja sitä riitti 60km ja erittäin huonokuntoisena sellaisena. Olimme jo aika tympäytyneitä jatkuviin takaiskuihin.
Onneksi Nätti-Jussista kertova CD piristi ja veti suupieliä ylös. Välillä naurettiin joko Nätti-Jussin tarinoille tai sitten hänestä kertovien kavereiden äänille jotka kuullostivat siltä, että olisivat oikein vahvasti alkoholin vaikutukse alaisena. Niistä kertomuksista saisi jonkun hauskan remix-räpin tehtyä jos vaan olisi aikaa... :D  

Nätti-Jussi

Myös nauratti ja sopi näihin huonoihin tilanteisiin iron-maidenin churchills speech, joka on oikea 2.maailmansodan aikainen churchillin puhe jonka lopussa sanoo erittäiin huvittavasti” We will never surrender”

Aittajärven parkkipaikalla meitä odotti ainakin kahdenkymmenen auton kolonna, Suomalaisia ja ulkomaalaisia. "Toivottavasti emme törmää juuri kehenkään" totesimme melkein kuin yhdessä kuorossa. Sade vaan jatkui ja jatkui, hermot kiristyivät entisestään. Jonkin verran vielä tavaroiden säätämistä ja suuntasimme pienen soratienpätkän lähimmälle laavulle. Olisin itse vielä halunnur mennä vielä ainakin joen yli, mutta kaverien perustelujen jälkeen myönsin, että ei siinä olisi ollut enään mitään järkeä. 

 
 Tämän päivän sää...

Hyttysiä oli kohtalaisesti, mutta en jaksanut alkaa kaivamaan erätoveria repusta joten nukuin laavussa. Wilfredillä ei ollut teltan ulointa kerrosta vaan sen tilalla oli erätoveri. Hän ei tosin halunnut mennä enään sateeseen joten hän pystytti sisäteltan laavun sisälle. Käyhän se niinkin. :D. Ja oli hemmetin hyvät unet :D! Unta vaan kaaliin ja toivomusta perään ettei huomenna enään sataisi...

 
Sateinen aittajärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti