maanantai 18. syyskuuta 2017

STP 4: Back to landing Zone, ASAP

Tänä aamuna ei haitannut vaikka ei ollut herätyskelloa. Olimme päättänyt pitää "rokulipäivän" kukin tehden mitä haluaa. Aamulla minä ja lonewolf ihmettelimme, kun wilfred oli hävinnyt rinkkojen kanssa jonnekkin. Kohtapuolin selvisi, että hän oli van mennyt halkovajaan puiden päälle nukkumaan. Olisi pitänyt näpätä kuva. Taas liian kuuma sisällä ja hyttyset söi jos pussi auki.

 

Minä lähdin ryyämään joenvartta kalastuksen merkeissä, wilfred lämmitteli saunaa ja lonewolf meni etsimään kenttää. Joki oli vähän turhan matala kalastukseen. Heti ensimmäisellä heitolla 30cm kala hyppäsi ohi vieheestä. Tämän päivän "suurin" kalatapahtuma. Kahlailin surutta keskellä matalaa jokea, saappaat kun pitivät täydellisesti vettä vielä tässä vaiheessa. Perhovehkeet olisivat olleet paremmat virran mataluudesta ja kirkkaudesta johtuen. Tovin kalastelin ylävirrassa jonka jälkeen suuntasin saunasta alavirtaan. Muutamia oli kiinni ja yhden tammukan väsyttelin ihan lähelle, mutta irtosi.
 Tämän alavirrassa kalastelun huolimattomuus kostautui, kun saappaat hörppäsivät vähän vettä. Rätit sain kyllä kuivattua saunassa, mutta saappat jäivät märäksi.



Lonewolfin saapuessa menimme kaikki taas saunaan. Hän kertoi saaneensa sen verta kenttää, että oli päässyt katsomaan sääenustetta. Se oli luvannut kohtalaisen kosteaa ilmaa parille seuraavalle päivälle. Ja ukkosta parille päivälle :D mutta oltiikin katsottu kokoajan savukosken tiedotuksia, eikä Inarin/Saariselän. Minä olin ainoastaan reissun jatkamisen kannalla muiden haratessa vastaan. Lopulta taivuin, kun tajusin miten huonossa jamassa kavereiden jalat jo olivat: Wilfredillä oli varpaankärjet aivan verillä ja Lonewolfin jaloissa alkoi olemaan jo juoksujalkaahautaan.

 
Sateen aikana hyttysten määrä kasvoi reippaasti...

Laitoimme nopeasti ruuan ja suuntasimme nokan kohti edellistä leiripaikkaa niin nopeasti kuin pystyimme. Päätimme pysyä ainoastaan polulla, ettei tulisi turhia viivästyksiä. Sadetta tuli silloin tällöin, muttei mitään isompaa. Polun poiketessa tunturin laelle alkoikin sitten enemmän satelemaan. Sataessa on kaksi vaihtoehtoa: Joko vaatteet kastuu, tai sitten kastuu hiestä, kun on sadeviitta, gore-tex puku tms. Päätimme valita jälkimmäisen. Hiestä märäksi menneet sentäs voi jotenkin kuivata toisin kuin sateesta läpimäriksi menneet vaatteet. Sateen hetkeksi tauottua huomasimme sumuverhon laakson pohjalla mihin mentiin, ihan kuin jostakin sademetsä-luontodokumentista, vähän piristystä märkyyteen ja harmauteen.

 

Liukastelimme kantoja ja juuria väisteleen kohti määränpäätä. Hyttysmäärä oli sateen aikana noussut varmaan viidenteen potenssiin ja sen kyllä huomasi ja kuuli. Lopulta pääsimme M-rektumelle joka olikin sitten aivan täyteen ammuttu porukkaa. Emme viitsineet mennä häiritsemään nukkuvia ihmisiä, joten päätimme vaan laittaa tavarat sisälle kuivumaan, heittää safkat sateessa nopeasti naamariin ja sitä rataa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti