maanantai 18. syyskuuta 2017

STP 6: Sen hemmetin nukkumapaikan valitsemisen vaikeus

Ei enään pitkälti määränpäähän! Sää ei ollut mainitsemisen arvoisesti muuttunut suuntaan tai toiseen kun heräsimme. Vaatteet olivat kuivuneet, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän (koettakaapa arvata kenen jalkineet ja sukat olivat parhaiten kuivuneet, kjähkjäh :D) mutta se ei enään haitannut tässä vaiheessa reissua. Joen vierttä olikin helppo seurata eteenpäin kohti maalia. Tässä vaiheessa en edes viitsinyt ottaa housuja, saatikka sitten saappaita pois ylittäessämme jokea ensimmäisen kerran. Matka jatkuu normaalisti, tai niin normaalisti kun huonossa hapessa olevilla jaloilla pystyy menemäään. 

 

Hetken kuluttua Wilfred ihmetteli kartan ja meidän tämänhetken paikan välistä eroa. Olimme ylittäneet joen väärästä kohden, kartassa näet oli kaksi melkeinpä identtistä mutkaa ja kummassakin tulipaikat. Olin tulkinnut karttaa+GPS:ssää väärin. Muiden olisi ollut suotavaa osallistua kartan tiiraamiseen tarkemmin, tai ainakin esittää vasta-argumentin voimakkaammin. Ei lonewolfilla ollut ja ite katselin hieman, että onkohan oikea kohta, mutta päätin luottaa kun oli niin varman oloista tietoa :D.

 

Tämän kämmin johdosta eteemme osui vielä kaksi puronylitystä. Tässä vaiheessa Lonewolfin mitta oli täysi ja sen kyllä huomasi. Suuntasimme hänen johdollaan mahdollisimman helppoa reittiä polulle (jonne olisi päässyt nopeammin kastumatta, mutta tässä vaiheessa minua ei enään kuunneltu, ymmärrettävistä syistä.) jota pitkin mentäessä pahin viha alkoi jo leppymään. Hyttysten määrä oli jos mahdollista, niin kasvanut entisestään. Onneksi matkaa ei ollut enään paljoa jäljellä.
Viimeinen ylitys jäljellä! Vesimäärä näytti silmämääräisesti arvioituna nousseen ensimmäisen päivän ylityksestä ja sitähän se olikin. Päätin mennä taas ensimmäisenä housut ja saappaat jalassa. Mää menin ekana kengät ja housut jalassa ja sit sä kaatuilut siinä keskellä :D

 

 Tässä oli oman reissun ehkä pahin läheltäpiti-tilanne: Saappaan kantikkan varvasosan (suksea varten) ulkoreuna kolahti kivenreunaan ja menetin tasapainoni. Vaijeri naruineen antoi periksi aika paljon, mutta onneksi silti pysyin pystyssä vaikka toinen kylki kastuikin. Rannalla huomasin, että rintasolki oli jäänyt ajatuksissa kiinni. Jos olisi ollut täydempi rinkka ja syvempi vesi, niin olisi ollut tosi kyseessä.
Vihdoin ja viimein autolla! Automäärä oli vähintääkin tuplaantut lähdöstä kun täristen vaihdoimme mahdollisimman kuivat vaatteet päällemme.

 
Joku portti tiellä.

Itsellä oli hirveä makeanhimo joten söin loput toffeet ja viikon muhineen munkin joka oli vielä ihan siedettävää, ei tullut mahanpuruja. Toisen munkin tosin heitin koskeen kalojen ruuaksi ja ihmisten hämmästelyn aiheeksi.
Tälläkertaa menimme sitä lyhyempää reittiä takaisin ja kohti Inaria. Ivalon läpi ajaessamme ja sielä syötyämme Lonewolf toteaa: "Hitto, täällä ei ole mitään. "Haittaako?", kysyin. "No siis kun täällä ei ole YHTÄÄN mitään" Lonewolf toteaa painottamalla sanaa YHTÄÄN. Toiselle kirous, toiselle siunaus. Itse tykkäisin asua näin erämaiden keskellä jos olisi jonka kanssa asua. Hemmetti kun pitää ajaa tänne asti saadakseen hyvää Porvoolaista toffeeta jota ei etelästä saa, ihme homma. Ihan varmasti saa porvoon toffeeta jostain etelestä kyllä :D
 Kävimme paikallisessa S-marketissa täyttämässä ruokakassit ja aloimme ajelemaan etelään päin. Tässä vaiheessa nämä kaksi sankaria alkoivat arpomaan, vatvomaan, ja kaikkia -maan päätteisiä sanoja käyttäen miettimään nukkumapaikkaa kuin parhaat savolaiset konsanaan.( sähän oot savosta xD. Itse aloin olemaan sitä mieltä, että ihan sama kunhan päästään vaan nukkumaan. Ehdotin Saamelaismuseossa käyntiä lyhentyneen reissun aiheuttamista "luppopäivistä". Kavereille sopi tämä oikein hyvin jotenka päätimme Kääntää nokan kohti pohjoista ja ajaa Inariin Otsamotunturin juurelle. Ilta alkoi jo viilenemään tällä korkeudella ja hyttysetkin olivat kaikonneet. Kaverit olivat saaneet tarpeeksi kaikesta makuupussin päällä luikertelevista etanoista ja muista jotenka he päättivät pystyttää teltat sen sijaan, että olisivat tulleet erätoverin alle. No ainakin oli tilaa nukkua. Ei täs välis vielä etanoista ollu mut siis joo myöhemmi.


 
Otsamon juurella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti