maanantai 18. syyskuuta 2017

STP 7: Kivat ylimääräiset vapaapäivät.

Coming soon...

still waiting…

Noniin,

Nyt

Käytiin hienossa saamelaismuseossa jonka nimeä ei nyt muista aamuyöstä (siida)…mutta hieno paikka suosittelen. Ulkomuseossakin paljon rakennuksia ja nähtävää semmosia mitä oli ”vanhaan aikaan”. Muunmuuassa aittarakennus, joka oli toiminut käräjäsalina, wanhimmat vuosiluvut 1800 luvun alusta. Muutenkin hienoja rakennuksia, sellaisessa olisi kiva asua, tai ainakin olla moinen kesämnökkinä. Näitä kahta herraa kiinnosti erityisesti saksalaisen tekniikan huipentuma: Wanha mekaaninen parranajokone joka muistutti jollakin lailla saksia.

Tätä ennen kävimme Otsamolla ihailemassa maisemia. Hienot olivat. Autolle tultaessa ihmettelimme outoa ääntä joka tuli jostakin meidän tulosuunnasta. Kohta pari riekkoa tuli matalaliitoa (max 3m korkeudessa)  tietä pitkin. Perästä jolkotteli lihava metsästyskoira, joka ei olleenkaan pitänyt kiirrettä. Jöi meitä ihmettelmään useaksi minuutiksi ja jatkoi matkaa :D.

 

 
Otsamolta maisemia

Tästä matka jatkui kohti suuariselkää ja jaloviinamunkkipossu hypetystä. Päästiin käymään saunomassa ja syömässä purilaista. Käytiin UKK- puistossa taas katsomassa jotain modernia tupaa, joka oli pelkkää ikkunaa ja Nuottis meinasi terrorisoida kylttiä, mutta estimme sen :D. Sitten alettiin arpopappaa (TAAAAAAAAAAAAAS) minnes mennään taas tänään nukkumaan ja Nuottakuningasta jo hermostutti. Päädyttiin nukkumaan kivaan männikköön ilman aluskasvillisuutta, lähelle partisaani hyökkäyspaikkaa missä räjäytettiin siltakin aikoinaan. Hieno auringonlasku.


Sitten olikin nokka kohti pyhäluostoa ja työhaastattelua ja pahamaineista noitatunturia, ruokailua sun muuta kivaa säätämistä. Käytiin alkuun etsimässä ruokapaikkaa eikä sitä meinannut löytää yhtään mistään. Seuraavaksi oli tiedossa noitatunturin vallotusta, johon en lähtenyt koska kengät jalassa ei enään voinut kulkea pitkälle mitenkään. Lonewolf ja nuottis lähti valloittamaan noitatunturia ja lähdin toisesta suunnasta crocsien kanssa vastaan. Karhunlammen laavulla ajankuluksi väsäsin tulet, että hyttyset lähtisivät pois ja jäin odottelemaan heidän paluuta alas. 
 Noitatunturi oli hieno taas huiputtaa, mutta maisemat toisella puolella eivät olleet yhtä "eeppiset". Olihan maisema ihan kohdillaan, mutta UKK-puiston isot tunturit olivat pudottaneet sitä "eeppisyyttä". Viimevuonna haaveilin, että seuraavalla kerralla varaan kebabrullan huipulle nautittavaksi, ja niin myös tein :D

 
 
Noitatunturin valloitusta. Ja huipulla juustokebabrulla, mitä olin odottanut vuoden :D.


Siitä yhdessä takaisin autolle ja piti mennä hienoon paikkaan yöksi, mutta reissun huonoin yöpaikka olikin tämä. ironiaa? jossain ihme pöheikössä ja yön aikana varmaa 5 etanaa/ kotiloa kiipeili teltassa ulkopuolella naaman eessä ja itseä inhotti vaikkei sisällä ollutkaan. Aamulla niitä oli teltan pohja täynnä.
Seuraavana aamuna kahville ja Nuottis pääsi hiillostettavaksi. Vai kävimmekö ensin luoston huipulla sinä päivänä? taisi olla näin päin sittenkin. 

 

 Hiillostus oli seuraavana päivänä, mutta sitä ennen luostolla: Meinattiin saada firsbeestä päähän, koska meitä ei meinattu huomata maastovaatteissa. Paikalta löytyi myös ”laavukirkko” jossa lonewolf piti saarnaa jostakin. 



Lähellä huipuua näimme jonkun eläimen jolkottelevan huipulla. Eläin lähestyi ja huomasimme sen olevan vähän tukevammassa kunnossa oleva husky. Oli aika hellyydenkipeä, kun kaatoi minut ja jalka jäi alle. Sitä piti rapsutella sitten sen aikaa kunnes omistajat ilmaantuivat. 



Huipun päälllä oli säähavaintoasema joka vaikutti joltakin bond pahiksen tukikohdalta. Maisemat olivat oikein hienot. Kaikki pyhäluoston tunturit näkyivät jonona ja edessä avauti vanhaa metsää ja paljon suota.

 

Yöpymispaikan valinnanvaikeus alkoi saamaan tragikoomisia piirteitä, mutta lopulta päädyimme lähelle erästä laavua. Laavulla paistettiin letut ja väännettin vitsiä ja juttua ties mistä. kiva huomata, että sadan metrin päässä oli nuoripari teltassa nukkumassa ja kuulivat meidän kaikki jutut... :D. Mentiin ylärinteeeen nukkumaan ja sain tähän mennessä epämukavimman yöpymispaikan. Uni ei meinannut tulla millään joten lähdin kävelemään ja päädyin luontopolulle eräälle suolle. Hieno oli! Sitten köpöttelin takaisin nukkumaan ja sainkin pari tuntia nukuttua.

 

Hittokun ei nyt muista tarkemmin näistä enenpää, mutta harvemmin känn…khöhhkhöfkhöhhökhh


SAMALLA kirjoitan mun ja Lonewolfin reissusta vklp eli 9-10.9 retkestä savitaipaleella :D saimme sille nimen operaatio nagroi. joku venäläinen nimi entiselle linnoitusvuorelle jossa käytiin ja nähtiin linnoituksen pihamailla lampaita. Mentiin orrainpolku 10km ja nukuttiin puolivälissä matkaa, oli oikein kiva reitti. vaihtelevaa metsää, vähän suota, korkeuseroja paljon ja lampia. Iltanuotiolla jutut lähtivät taas käsistä ja muumimamma veti magnesiumia ja muumipapasta on tullut tappaja ja naurettiin räkäistä naurua :D erittäin lämmin yö vaikka näytti 12 astetta? miltecin pussissa nukuin jopa vetoketju puoliksi auki? alanko tottumaan kylmään? puhuin lonewolfille mahdollisesta talvivaelluksesta ja hänen mielipide, että kuolemme sinne :D 
 
JOO TALVIVAELLUKSELLE, SIITÄ TULEE EBIN REISSU!! :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti